EC Meters

EC Meter kopen

Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare EC-meter vind je in het assortiment van pHmeters.nl vast en zeker een goede meter. Wij hebben diverse combi-meters die naast het meten van de EC waarde ook functioneren als pH meter en temperatuur meter. Dit meetinstrument is erg handig bij het meten van de waarden in je vijver, aquarium of zwembad. Maar ook voor het afstellen van de voedingsstoffen voor je planten.

Wat is EC precies?

EC staat voor Electric Conductivity, ofwel elektrische geleidbaarheid. Een EC meter wordt ook wel conductiviteitsmeter genoemd. Hiermee meet je het zoutgehalte van een oplossing. Het zoutgehalte in een oplossing bepaald de elektrische geleiding. Hoe meer zouten de oplossing bevat, hoe hoger de EC wordt. De temperatuur heeft ook invloed op de EC. Elke graad Celsius temperatuurverschil zal de EC-waarde 2,5% hoger of lager aanduiden.

Daarom is een combimeter erg handig omdat je zowel de EC, pH en de temperatuur kunt meten.

Onderhoud van je meetinstrument

Om er voor te zorgen dat je meetinstrument nauwkeurig blijft meten is het zaak om deze voor en na gebruik schoon te maken. Gebruik hiervoor gedestilleerd water en droog de elektrode vervolgens voorzichtig af met schoon keukenpapier.

Een elektrode is het belangrijkste onderdeel, van je pH-meter. Wanneer deze kapot is hoef je niet gelijk een nieuwe te kopen, de elektrode vervangen is in de meeste gevallen goedkoper.

Voor elke meting kun je de meter kalibreren met kalibratievloeistof. Dit is zeker belangrijk wanneer je een accurate meting nodig hebt.

Toont alle 11 resultaten