PH Meter

Toont alle 7 resultaten

PH Meter kopen? Onze webwinkel is gespecialiseerd in PC, EC en Temperatuur meters. Bovendien hebben we alle benodigdheden zoals ijkvloeistoffen (kalibratievloeistof) en bewaarvloeistof om je meter te ijken en bewaren.

Wat is PH

Je hebt vast wel gehoord van de PH waarde. De pH-schaal loopt van 1 tot 14.  Vloeistoffen die zuur zijn hebben een lagere PH waarde dan 7. Omgekeerd, vloeistoffen die basisch zijn hebben een hogere PH waarde dan 7.

pH geeft de concentratie aan vrije waterstofionen in een vloeistof aan. De pH waarde van zuiver water is 7. Vloeistoffen met een grotere concentratie hebben van waterstofionen  zuur en vloeistoffen met een lagere concentratie waterstofionen zijn basisch.

Een goede pH meter kopen

Wanneer je een betrouwbare pH meter wilt kopen moet je rekening houden met een aantal punten. De prijs van pH meters loopt flink uiteen. Een goedkope meter heb je al voor een paar tientjes. Wanneer je op zoek bent naar een pH controller ben je iets meer kwijt. De P100 Pro is een prima instapmodel. Houdt er rekening mee dat het belangrijk is om bewaarvloeistof te gebruiken wanneer je de meter niet gebruikt. De P150 Pro is een complete set met bewaarvloeistof en diverse kalibratievloeistoffen.