PH Meter

Resultaat 1–12 van de 16 resultaten wordt getoond

pH-meter

Wil je een pH-meter kopen? Onze webwinkel is gespecialiseerd in pH, EC en Temperatuur meters. Bovendien hebben we alle benodigdheden zoals ijkvloeistoffen (kalibratievloeistof) en bewaarvloeistof om je meter te ijken en bewaren.

Wat is PH

Je hebt vast wel gehoord van de pH waarde. De pH-schaal loopt van 1 tot 14.  Vloeistoffen die zuur zijn hebben een lagere pH waarde dan 7. Omgekeerd, vloeistoffen die basisch zijn hebben een hogere pH waarde dan 7.

pH geeft de concentratie aan vrije waterstofionen in een vloeistof aan. De pH waarde van zuiver water is 7. Vloeistoffen met een grotere concentratie hebben van waterstofionen  zuur en vloeistoffen met een lagere concentratie waterstofionen zijn basisch.

Waar wordt een pH meter voor gebruikt

Een pH meting is belangrijk voor diverse toepassingen, de pH waarde van water is belangrijk voor een aquarium, zwembad of vijver. De pH waarde van het water wordt beïnvloed door verschillende factoren. Bij een zwembad moet je denken aan vuil, urine, zweet en zonnebrandcrème dat door de badgasten in het water beland.

Ook bij de bereiden van bepaalde gerechten zoals sushi is het meten van de pH waarde een belangrijke indicatie of er bacteriën of virussen ontwikkelen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Als rijst een pH-waarde van minder dan 4,5 heeft, wordt de groei van bacteriën en productie van toxine voorkomen. Door azijn en zout toe te voegen wordt de pH-waarde verlaagd.

Ook bij de kweek van planten zijn de pH en EC waarde belangrijk. De ideale pH waarde van het voedingswater moet liggen tussen 5,5 en 6,5. De pH waarde van kraanwater verschillen per stad, de waarde ligt gemiddeld tussen de 7 en 9. Om dit te verlagen kun je een pH min regelaar gebruiken die de waarde omlaag haalt. Alleen een voedingsoplossing met de juiste pH-waarde zorgt ervoor dat de plant de voedingstoffen in de juiste verhouding opneemt. Dit is voordelig voor de stofwisseling, waardoor de plant sneller groeit.

Een goede pH meter kopen

Wanneer je een betrouwbare pH meter wilt kopen moet je rekening houden met een aantal punten. De prijs van pH meters loopt flink uiteen. Een goedkope meter heb je al voor een paar tientjes. Wanneer je op zoek bent naar een pH controller ben je iets meer kwijt. De P100 Pro is een prima instapmodel. Houdt er rekening mee dat het belangrijk is om bewaarvloeistof te gebruiken wanneer je de meter niet gebruikt. De P150 Pro is een complete set met bewaarvloeistof en diverse kalibratievloeistoffen.